ОПШТИНА БРИНЕ О УГРОЖЕНОМ СТАНОВНИШТВУ
14.12.2012

Председник Скупштине Градске општине Палилула Милош Стојковић и члан општинског Већа, Ивица Стојановић посетили су по други пут шесточлану породицу Милошевића у селу КРУШЦЕ, која живи у веома тешким условима и уручили им нове пакете хуманитарне помоћи. Срђан Милошевић, из села Крушце. има 55 година. Био је запослен у Јужној Морави али је остао без посла пре две године. У међувремену је породицу напустила и супруга Татјана. Срђан је и поред тога што је срчани болесник, остао да брине о својој деци: Мирославу који има 18 година, Милици (17 година), Младену (13 година) и Миљану (4 године). Мирослав и Милица ванредно полажу испите у Трговачкој школи а Младен иде у ОШ „Десанка Максимовић“ у Чокоту и добар је ђак. Живе од дечијег додатка и социјалне помоћи што је премало за ову велику породицу.

О проблемима ове породице јавност је више сазнала у току реализације пројекта „Јачање општинских капацитета за унапређење квалитета живота социјално рањивих група“ из програма „Еxцханге 3, који је успешно реализовала Градска општина Палилула. Након обиласка овог домаћинства од стране председника општине Бобана Џунића уследио је нови сусрет и поклони донатора. „Ми смо на предлог председника Савета грађана организовали акцију помоћи овој породици-каже председник Скупштине Милош Стојковић. Пре петнаест дана обезбедили смо овој породици сто, столице, два кревета, храну и нешто обуће и одеће а након тога 5 метара дрва. Данас је делегација општине Палилула предала нове донације општине и грађана: француски лежај, фрижидер, телевизор, ћебад, јоргане и део гардаробе. Акција се овим неће завршити. У току зимског периода позваћемо грађевинске фирме и стоваришта која се баве продајом грађевинског материјала како би кућу МИлошевића реновирали и деци обезбедили основне услове за живот, каже Стојкавић а затим опремимо купатило и уведемо воду у кућу.  

Јако тешко живим - каже Срђан Милошевић, глава породице. Посао ћесто не могу да нађем а и здравствено више нисам способан за рад. Тешка су времена. Јако тешко се издржавамо. Чак и оно што посадимо на њиви невреме уништи, велике су суше. Од прихода скоро да немамо ништа а оно мало што имамо и то није довољно. Кад ме неко позове да нешто одрадим од мештана ја то учиним. Ова помоћ од општине Палилула и добрих људи ми пуно значи. Хвала мојој општини и председницима Џунићу и Стојковићу. Никада нећу моћи да заборавим ову подршку, што су пружили руку мојој породици да преживимо ову тешку годину. И да завршимо наш извештај поруком коју су изрекли челници општине Палилула- солоидарност и подршка угроженом становништву, посебно деци и старијој популацији у овим тешким временима је наша обавеза. То је испих наше хуманости али и одговорност локалбних органа власти. (ЕКОполис, Д.Видојковић)